Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

O stresu in izgorelosti od ponedeljka na Starševskem čveku

Zavoda Učenje za življenje in Med.Over.Net bosta v ponedeljek začela s spletnimi dogodki Kako biti življenju kos? O anksioznih motnjah bodo pisali strokovnjaki s področja medicine in zdravilstva ter tisti, ki se s temi motnjami soočajo, so sporočili organizatorji.

Organizatorji so sprva nameravali pripraviti niz predavanj in okroglih miz, ki bi potekal v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije. A so ugotovili, da se ljudje, ki se soočajo s stresom in izgorelostjo, ne želijo izpostavljati, zato so se odločili, da ga preselijo na splet, je za STA povedala Andreja Verovšek iz zavoda Med.Over.Net.

Pomen govorjenja o stiski bodo prva izpostavljali prek spletnega foruma Starševski čvek in tako skušali tematiko detabuizirati, je razložila Verovškova. Tema in ura bosta vedno določeni vnaprej, odgovarjali pa bodo gostujoči strokovnjaki in ljudje z osebnimi izkušnjami. Po končanem spletnem pogovoru bodo glavne poante strnili v prispevek, dostopen na spletni strani zavoda Med.Over.Net.

V ponedeljek začenjajo s forumskim pogovorom v živo z Damjano Bakarič, avtorico knjige Na tesnobi. "Predstavila bo svojo življenjsko zgodbo, knjigo in spoznanja. Kako se je spopadla s stresom in kako zdaj pomaga drugim," je povedala Verovškova.