Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

V okviru tedna možganov o krizi in njenem vplivu na možgane

V okviru tedna možganov, ki se začenja danes, bodo letos iskali odgovore na vprašanja, kako se kriza kaže v možganih. Pod naslovom Krizni novi svet bodo preučili delovanje kriz v naših možganih in skupaj razmišljali, na kakšne načine v osebnih in družbenih krizah prepoznati priložnosti, da se iz njih izvlečemo še boljši.

Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadajo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvisnostmi, od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar, ali je kriza nujno nekaj slabega, se sprašujejo organizatorji v slovenskem društvu za nevroznanost Sinapsa.

Kriza predstavlja porušeno ravnovesje, ki opozarja na potrebo po spremembah. Na prvi pogled se zdi samo kot nesreča, a obenem predstavlja priložnost za izboljšanje, rast in razvoj, menijo v društvu.

V tednu možganov, ki je sicer eden največjih poljudnoznanstvenih dogodkov v Sloveniji in ga vsako leto po navedbah organizatorjev obišče več tisoč ljudi, se bodo v Ljubljani in večjih slovenskih mestih zvrstila številna brezplačna predavanja strokovnjakov z različnih znanstvenih področij, delavnice za otroke in odrasle ter filmi.