Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Štuhčeva po globus številka tri

Ilko Štuhec po smuku čaka nova preizkušnja na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Aspnu. Zadnji superveleslalom v sezoni, na katerem je prva kandidatka za končno lovoriko, mali kristalni globus.

Štuhčevi se namreč nasmiha še en dosežek. Danes lahko osvoji še tretji mali kristalni globus v tej za Mariborčanko najuspešnejši sezoni, in sicer za najboljši izkupiček v superveleslalomskem seštevku.

V boju je namreč tudi za superveleslalomski globus, v katerem bo danes branila 15 točk prednosti pred Tino Weirather iz Liechtensteina. Štuhčeva lahko postane komaj šesta smučarka, ki je v eni sezoni osvojila mala globusa v obeh hitrih disciplinah, smukaškega in superveleslalomskega. Zadnja, ki je dosegla ta dosežek, je bila v sezoni 2014/15 Lindsey Vonn, pred tem pa je to uspelo Renate Götschl v sezoni 2006/2007.

Štuhčeva lahko že danes postane šele druga smučarka po Vonnovi, ki je v eni sezoni osvojila male kristalne globuse v superveleslalomu, smuku in kombinaciji. Vonnovi je to uspelo dvakrat v letih 2010 in 2012, ko je tudi osvojila veliki kristalni globus.

Ženska preizkušnja se bo začela ob 16.30 uri po slovenskem času, z začetkom ob 18. uri bo na sporedu še moški superveleslalom, na katerem bosta slovenske barve branila Martin Čater in Boštjan Kline, ki je smuk končal s padcem in odstopom.