Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Začenja se teden stavk

Policisti so ob 7. uri začeli stavko, ki jo nameravajo nadaljevati do izpolnitve zahtev. Stavko sta skupaj napovedala oba policijska sindikata, ki ocenjujeta, da se ji bo pridružilo okoli devet tisoč zaposlenih v policiji in na notranjem ministrstvu. Kot so poudarili, želijo policistom vrniti status, ki si ga zaslužijo.

Zadnja policijska stavka je potekala med 18. novembrom 2015 in 2. junijem 2016. Takrat sta sindikata z vlado dosegla sporazum, ki je policistom prinesel višje plače.

Za stavko v policiji veljajo določene zakonske omejitve. Sindikata pri napovedi stavkovnih aktivnosti za zdaj ostajata pri pojasnilu, da bodo opravljali vse naloge, ki jih po zakonu morajo, in da bodo storili vse, da preprečijo dejanja, ki bi predstavljala nevarnost za življenje, zdravje ali premoženje ljudi.

Stavka policistov je sicer prva od treh, ki so napovedane v tem tednu. V torek nas čaka dvourna opozorilna stavka zaposlenih v zdravstvenih domovih, domovih starejših, centrih za socialno delo in posebnih socialnovarstvenih zavodih. V sredo bodo stavkali še v vzgoji in izobraževanju.

vir: siol.net