Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Gasilci morali prečrpavati vodo iz lokalov in tovarne, strele zanetile več požarov

Nevihte so v več delih Slovenije povzročile nekaj težav, največ na območju Ljubljane. Na Nanosu pod cerkvijo Svetega Hieronima je strela zanetila požar, ki so ga gasilci že pogasili. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa je udar strele povzročil prekinitev električne energije. V Domžalah je strela udarila v dimnik, kjer so zagorele saje.

V torek zvečer so se po večini države razbesnele nevihte, ki so povzročile kar nekaj težav. Meteorna voda je glede na podatke Uprave za zaščito in reševanje povzročala največ preglavice predvsem v ljubljanski občini. 

V Ljubljani, kjer se je nevihta začela okoli 21. ure, so morali iz gostinskega lokala na Šmartinski cesti s potopno črpalko prečrpati okoli 10.000 litrov vode. Meteorna voda je zalila tudi dovoza tovarne Hella Saturnus na Letališki cesti. Vodo so izčrpali gasilci PGD Zadobrova. Gasilci so morali zaradi meteornih voda in obilnih padavin posredovati tudi v nekaterih stanovanjskih objektih. Ob 23.53 pa je meteorna voda zalila jašek tovornega dvigala gostinskega lokala na Trgu osvobodilne fronte 6 v Ljubljani. Okoli tisoč litrov vode so izčrpali gasilci GB Ljubljana.

Ob 3.39 je podrto drevo, ki je bilo naslonjeno na pomožni objekt in telefonske kable, oviralo Gameljsko cesto v Ljubljani. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so samo požagali veje, da so sprostili cesto. Zaradi zahtevnosti terena drevesa niso mogli odstraniti. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe.

V naselju Razdrto je meteorna voda zalila kleti dveh stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Razdrto in Hruševje, ki so iz kleti izčrpali okoli 50 kubičnih metrov meteorne vode.

Poleg tega je drevo padlo na cesto Prevalje-Poljana v občini Prevalje, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Ob 18.34 je na Nanosu pod cerkvijo Svetega Hieronima, občina Vipava, strela zanetila požar. Gasilci PGD Podnanos in Vipava so pogasili okoli 0,2 hektara suhe trave.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je ob 21.17 strela udarila v daljnovod, zato je večji del gospodinjstev ostal brez električne energije. Posredovali so delavci Elektra Celje.

vir: 24ur.com