Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Žive jaslice v Postojnski jami

Med 25. in 30. decembrom ne zamudite tradicionalnih Živih jaslic v Postojnski jami! Vrhunec čarobnega spektakla z nastopi Helene Blagne, Irene Yebuah Tiran in Alexa Volaska.

Prve žive jaslice v Sloveniji so skozi 29-letno tradicijo prerasle v enega največjih dogodkov in se uvrščajo med najlepše podobe božiča na svetu. 16 čarobnih prizorov iz svetopisemske zgodbe, več kot 150 nastopajočih in 5-kilometrska postavitev vzdolž edinstvene naravne kulise slikajo nepozabno Božično pravljico.


Poleg vrhunskih glasbenih nastopov, vas bo v sklopu 90-minutnega ogleda začarala tudi praznična vožnja z legendarnim vlakcem, iskrice v očeh vseh obiskovalcev pa bo prižgalo Magično gledališče Serpentes. Letošnje žive jaslice bodo ponovno zasijale z avdio-vizualnimi efekti, za avtentičnost svetopisemskih prizorov pa z vso srčnostjo skrbijo lokalni igralci, ki se že od oktobra naprej vneto pripravljajo na dogodek.


Slikovite bolivijske jaslice akademske slikarke Ejti Štih so le še dodaten razlog, da na svoj urnik umestite obisk Parka Postojnska jama. Ob znamenitem skalnem izhodu pa se bo v prazničnih dneh napajala Solarna celica umetnice Eve Petrič, ki v svojih instalacijah poudarja simboliko čipke in njeno izraznost. Preverite, kako zasije zvezda repatica iz 200 unikatnih čipkastih prtičkov.

Nenazadnje bo praznične dni v Parku Postojnska jama popestril tradicionalni božični sejem s kuhanim vinom in domačimi sladicami ter fotografska razstava mednarodno uveljavljenega fotografa Cirila Jazbeca.

vir: 24ur.com