Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

V drugem krogu je glasovalo 48,41 odstotka volilnih upravičencev

Volilna udeležba v drugem krogu lokalnih volitev je bila 48,41-odstotna, nižja od udeležbe v prvem krogu, a še vedno za pet odstotnih točk presega tisto izpred štirih let. Med mestnimi občinami je na volišča prišlo največ volivcev v Kopru, kjer so celo presegli udeležbo iz prvega kroga, najbolj skromno udeležbo pa so zabeležili v Kranju.

Nekaj nižja, 46,73-odstotna, je bila volilna udeležba v mestnih občinah. To je le malo manj kot pred 14 dnevi, ko je na volišča prišlo 47,71 odstotka. Med mestnimi občinami so najvišjo udeležbo zabeležili v Kopru, kjer se je volitev udeležilo 59,43 odstotka volivcev, kar je več kot v prvem krogu. Najmanj, le 33,15 odstotka, jih je na volišča prišlo v Kranju.

Med vsemi 212 občinami je bilo največ zanimanja za udeležbo na volitvah v Šmarjeških Toplicah, kjer je na volišča prišlo 75,88 odstotka volivcev. Najmanj volivcev, le 31,89 odstotka, pa je volitev udeležilo na Jesenicah.

Novi župan Mestne občine Slovenj Gradec je postal 42-letni Tilen Klugler, ki je premagal dosedanjega župana Andreja Časa. Direktor javnega zavoda Spotur je kandidaturo vložil s podpisi volivcev.

vir: 24ur.com