Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Obilno de??evje lahko povzroči razlivanje večjih rek

Agencija RS za okolje (Arso) za ponoči in v četrtek dopoldan pričakuje obilne padavine, predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji. V tem času lahko krajevno pade od 30 do 70 litrov de??ja na kvadratni meter, kar lahko povzroči razlivanje večjih rek. Ob predvideni okrepitvi padavin v noči na petek, pa lahko posamezni vodotoki znova narastejo.

Padavine so se ponoči okrepile in zajele vso dr??avo. Tudi danes bo vreme večinoma oblačno z občasnimi padavinami. V popoldanskih urah bodo padavine postopoma oslabele in ponekod prenehale. Najvišje dnevne temperature bodo od pet do deset stopinj, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.


Za jutri zjutraj pa vremenoslovci napovedujejo, da se bo meja sne??enja spustila do okoli 600 metrov, v ju??ni Sloveniji pa na okoli 500 metrov. Največ snega pa naj bi zapadlo v gorah.  Zaradi velike količine novozapadlega snega se bo nevarnost pro??enja sne??nih plazov povečala in bo po podatkih Agencije za okolje dosegala tretjo stopnjo na 5-stopenjski lestvici.


V soboto bo na Primorskem zmerno do prete??no oblačno in suho, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo prete??no oblačno, ponekod bodo občasno manjše padavine. V nedeljo bo vreme podobno, tudi na Primorskem bodo mo??ne manjše padavine, še napoveduje Arso.

vir: 24ur.com