Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Obilno deževje lahko povzroči razlivanje večjih rek

Agencija RS za okolje (Arso) za ponoči in v četrtek dopoldan pričakuje obilne padavine, predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji. V tem času lahko krajevno pade od 30 do 70 litrov dežja na kvadratni meter, kar lahko povzroči razlivanje večjih rek. Ob predvideni okrepitvi padavin v noči na petek, pa lahko posamezni vodotoki znova narastejo.

Padavine so se ponoči okrepile in zajele vso državo. Tudi danes bo vreme večinoma oblačno z občasnimi padavinami. V popoldanskih urah bodo padavine postopoma oslabele in ponekod prenehale. Najvišje dnevne temperature bodo od pet do deset stopinj, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.


Za jutri zjutraj pa vremenoslovci napovedujejo, da se bo meja sneženja spustila do okoli 600 metrov, v južni Sloveniji pa na okoli 500 metrov. Največ snega pa naj bi zapadlo v gorah.  Zaradi velike količine novozapadlega snega se bo nevarnost proženja snežnih plazov povečala in bo po podatkih Agencije za okolje dosegala tretjo stopnjo na 5-stopenjski lestvici.


V soboto bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno in suho, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bodo občasno manjše padavine. V nedeljo bo vreme podobno, tudi na Primorskem bodo možne manjše padavine, še napoveduje Arso.

vir: 24ur.com