Domov Marketing Ekipa Urnik Kontakt

Vse bolj vroče bo, v prihodnjem tednu morda celo 35 stopinj Celzija

Prihodnji dnevi nas bodo razveseljevali s soncem in visokimi temperaturami, ki bodo v soboto marsikje prvič letos presegle 30 stopinj Celzija. Mo??nost za popoldanske plohe in nevihte bo po četrtku zelo majhna, tako da bo vreme zelo primerno tudi za prvo letošnjo košnjo. Po nekaterih napovedih bi nas lahko še bolj vroč afriški zrak dosegel v prihodnjem tednu, ko bi lahko ponekod izmerili celo 35 stopinj Celzija.

Od četrtka do sobote bo sončno z le majhno mo??nostjo nastanka popoldanskih ploh in neviht. Ker bo pihal jugozahodni veter, bomo najvišje temperature izmerili v vzhodni Sloveniji. Predvsem v Beli krajini, krško-bre??iški kotlini in na Dolenjskem se bo v soboto prvič letos ogrelo malo nad 30 stopinj Celzija. Jutranje temperature se bodo gibale okoli 15 stopinj Celzija.


V nedeljo nas bo oplazila fronta, zato bo nekaj stopinj manj, vreme pa bo prehodno spet nekoliko bolj spremenljivo. V prihodnjem tednu trenutno ka??e na sončno in vse bolj vroče vreme s temperaturami, ki bodo presegale 30 stopinj Celzija.


Le še dobra dva tedna nas ločita do najdaljšega dneva v letu, zato je izpostavljenost nevarnemu ultravijoličnemu (UV) sevanju v teh dneh velika. Vpliv sevanja merimo z UV indeksom, ki nam pove, po kolikšnem času direktne izpostavljenosti soncu brez zaščite dobimo opekline. Najvišje vrednosti tega indeksa v teh dneh po ni??inah dose??ejo vrednost 8 in v gorah 9,5, kar pomeni, da vas sonce lahko opeče ??e po 20 minutah. Zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro pa je najbolje, da se izogibamo izpostavljanju soncu.

vir: 24ur.com